Αρχική > πρωτοβουλιες, χαρατσια, Εύοσμος, κεραίες, κινητοποιησεις > Ενημέρωση από την ανοιχτή συγκέντρωση, 25ης Μαρτίου και Β. Ρώτα στον Εύοσμο, της Κυριακής 13 Νοέμβρη

Ενημέρωση από την ανοιχτή συγκέντρωση, 25ης Μαρτίου και Β. Ρώτα στον Εύοσμο, της Κυριακής 13 Νοέμβρη

Στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ευόσμου ανταποκρίθηκε πολύς κόσμος της γειτονιάς. Πάνω από 70 κάτοικοι της περιοχής, παρά το τσουχτερό κρύο, συζήτησαν για τις κεραίες και τα χαράτσια, αντάλλαξαν απόψεις, αποφάσισαν δράσεις, αντάλλαξαν τηλέφωνα για να δημιουργηθεί το δικό τους δίκτυο πληροφόρησης και αλληλεγγύης.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε ότι η επιβάρυνση της υγείας, η αδιαφορία για την ζωή μας και η επιβολή χαρατσιών είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που μας θέλει φτωχούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς αντιστάσεις, ώστε να περνάει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς εμπόδια.  

Η συζήτηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόνο με μαζικούς όρους μπορούμε να αντιδράσουμε, ορίστηκε μοίρασμα καλέσματος για μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου, την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, για να πάρει θέση:  

  • Στο θέμα της κεραίας (Μαρτίου και Β. Ρώτα) που έχει αδειοδοτηθεί από την πολεοδομία Ευόσμου (υπηρεσία του δήμου) και να συμπορευθεί με τους κατοίκους στην κατάργηση της άδειας, ώστε να μην τοποθετηθεί η κεραία.
  • Για το χαράτσι, να καλέσει τους κατοίκους να μην πληρώσουν το χαράτσι και να αποφασίσει ότι θα συμπορευτεί και θα παρέχει κάθε τεχνική βοήθεια, ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Ορίστηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, στις 6μμ, στην πλατεία μπροστά στο δημαρχείο, στις 16 Νοέμβρη, ορίστηκε μια συντονιστική επιτροπή, περιφρούρηση τη πολυκατοικίας που θέλουν να βάλουν κεραία για άμεση ενημέρωση και μάζεμα κόσμου, αποφασίστηκε μαζική παράσταση στα γραφεία της ΔΕΗ, σε συντονισμό με  άλλες πρωτοβουλίες. Αποφασίστηκε η διεκδίκηση χώρου από τον δήμο για τις συγκεντρώσεις της πρωτοβουλίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος, που αποφασίστηκε στην συνέλευση:

ΟΧΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΕΥΟΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ & Β.ΡΩΤΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ , 6.00μμ (ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ)

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: