Αρχική > πρωτοβουλιες, συγκεντρώσεις, χαρατσια, Εύοσμος > Μαζική και αποφασιστική η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ευόσμου- Κορδελιού.

Μαζική και αποφασιστική η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Ευόσμου- Κορδελιού.

Περισσότεροι από 300 κάτοικοι και εργαζόμενοι στον δήμο Ευόσμου Κορδελιού, στο κάλεσμα των επιτροπών και πρωτοβουλιών κατοίκων  και της επιτροπής αγώνα εργαζομένων στον δήμο. Γεμάτη η πλατεία μπροστά στο δημαρχείο, από ανθρώπους που αναζητούσαν τρόπους να αντιδράσουν, να αγωνιστούν, να πληροφορηθούν για το χαράτσι της ΔΕΗ. Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο χώρος αναμονής και ο χώρος μπροστά από το δημαρχείο απ’ τους κατοίκους που απαίτησαν να καταδικάσει τα χαράτσια, να βοηθήσει με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις άρνησης πληρωμής, να μην επιτρέψει να μείνει κανένας χωρίς ρεύμα και να βοηθήσει με τα συνεργεία των ηλεκτρολόγων στην επανασύνδεση όπου κοπεί το ρεύμα.

Κάτω από την πίεση του κόσμου αποφάσισε ομόφωνα ότι απαιτεί την κατάργηση του μέτρου, συμπαρατάσσεται με τους δημότες στη συλλογική άρνηση πληρωμής του χαρατσιού και οι υπάλληλοι του δήμου θα επανασυνδέουν το ρεύμα. Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, απείλησε με το δικαίωμά της για εκκένωση της αίθουσας, στις παρεμβάσεις των κατοίκων και εισέπραξε την συνολική αποδοκιμασία.

Είναι μια σημαντική νίκη της δουλειάς που γίνεται στις γειτονιές όλο αυτό το διάστημα από τις πρωτοβουλίες που δραστηριοποιούνται στον Εύοσμο. Κάλεσαν η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου, η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου Κορδελιού, οι Κάτοικοι Ευόσμου και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου. Είναι σημαντικό ότι τα ίδια τα προβλήματα και η κινητοποίηση κόσμου, έγιναν η αιτία της κοινής κινητοποίησης, προκάλεσαν την ενότητα στην δράση.

Τώρα απαιτείται πολύ περισσότερο από πριν να πολλαπλασιαστούν οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές, να μην εφησυχάσει ο κόσμος με την απόφαση του δήμου, να μην πέσει στην λογική της ανάθεσης και μπει στην γωνία, να συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι αναφέροντα στο κίνημα την αναγκαιότητα της κοινής δράσης.

Μετά την απόφαση, όσο ο κόσμος ήταν μαζεμένος έξω από το δημαρχείο, η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ευόσμου κάλεσε στην διαδήλωση του Πολυτεχνείου, συνδέοντας τα σημερινά προβλήματα με τους στόχους της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης και ενίσχυσης των αγώνων.

Δεν γίνεται τίποτε για μας, αν δεν το κάνουμε εμείς, συλλογικά και οργανωμένα. Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

 

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: