Αρχική > πρωτοβουλιες, φωτογραφιες, χαρατσια, ΔΕΗ, βιντεο > Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε σπίτι μαθητή, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Πέραμα.

Επανασύνδεσαν το ρεύμα σε σπίτι μαθητή, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο Πέραμα.


ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΘΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ!

ψωμί, δουλειά, ρεύμα και νερό – στη ζωή δικαίωμα για όλο το λαό
 χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό – κανένα σπίτι εργατικό
Απόσπασμα από την ανακοίνωση του συντονισμού:
Ο Συντονισμός Ενημέρωσης και Δράσης Εκπαιδευτικών από τα σχολεία Περάματος – Κερατσινίου – Δραπετσώνας λειτούργησε σαν εργαλείο στα χέρια εργαζόμενων που ήθελαν να αναδείξουν το ζήτημα. Βγήκε άμεσα κάλεσμα το οποίο μοιράστηκε στα σχολεία από κοινό συνεργείο εκπαιδευτικών και μαθητών, για την κινητοποίηση, ενημερώθηκαν οι μαθητές και ζητήθηκε και η στήριξη της ΕΛΜΕ Πειραιά με την κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για την ημέρα εκείνη.
Την Πέμπτη 22/12 συγκεντρωθήκαμε περίπου 45 εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και αλληλέγγυοι, παρεμβήκαμε στο χώρο με ενημέρωση για το λόγο της διαμαρτυρίας και συνθήματα όπως «ψωμί, δουλειά, ρεύμα και νερό – στη ζωή δικαίωμα για όλο το λαό» και «χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό – κανένα σπίτι εργατικό». Στη ΔΕΗ βρήκαμε κλίμα αλληλεγγύης από άλλους πολίτες αλλά και εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά άθλια συμπεριφορά από τη διευθύντρια του καταστήματος, η οποία μας είπε ότι «δεν είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ» και ότι «εκτελεί εντολές», οι οποίες καταλήγουν ότι «δεν πρόκειται να υπογράψει επανασύνδεση».
Ακολούθησε συζήτηση όπου αποφασίστηκε η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την ΕΛΜΕ Πειραιά για την επανασύνδεση του ρεύματος. Για το λόγο αυτό δόθηκε ραντεβού την επόμενη μέρα στο Πέραμα. Ετσι έγινε την Παρασκευή 23/12 με την παρουσία εικοσιπέντε περίπου εργαζόμενων.
Στα θετικά του απολογισμού καταγράφεται η κοινή παρουσία την Παρασκευή μελών της ΕΛΜΕ, των λαϊκών συνελεύσεων Πειραιά, Κερατσινίου, της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος κα, παρά τις εκατέρωθεν καχυποψίες.
Από εδώ και πέρα υπάρχουν δύο βασικές αναγκαιότητες: η πραγματοποίηση συνελεύσεων που θα συσπειρώσουν τμήματα της εργατικής τάξης της περιοχής με στόχο να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την υπόθεση της δημιουργίας ενός μαζικού δικτύου αγωνιστικής αλληλεγγύης και η επιβολή της κοινής δράσης όλων των αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανεξάρτητα από τις διαφωνίες και ενάντια σε καπελώματα και άγχη «πολιτικής κεφαλαιοποίησης».
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: