Αρχική > πρωτοβουλιες, συγκεντρώσεις, ανακοινώσεις, κινητοποιησεις > ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 2-1-2012 – 2η και πιο ουσιαστική ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ για 3η ΦΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 2-1-2012 – 2η και πιο ουσιαστική ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ για 3η ΦΟΡΑ

Όλοι σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ   4-1-2012 στις  15:30, στη συνεδρίαση  της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ Θεσσαλονίκης (πρώην ΤΕΔΚ),
στην οδό 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43 (Σφαγεία – περιοχή ΦΙΞ) με θέμα το ΣΜΑ Ευκαρπίας, σημείο συνάντησης για αναχώρηση με αυτοκίνητα στις 15:00 , την Τετάρτη, στις 4-1-2012,  από το σύλλογο Μακεδονία, στις εργατικές κατοικίες.
Όποιος θέλει μπορεί να ερθει απευθείας μόνος του στην οδό 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43 (Σφαγεία – περιοχή ΦΙΞ)

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ( ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ – ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ) ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ – ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ


Φίλοι και φίλες, η επίμονη στάση μας , ο αγώνας μας και οι ποικίλες κινήσεις μας ,άρχισαν να φέρνουν αποτελέσματα !

Μετά τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των κατοίκων και το συμβολικό σταμάτημα των εργασιών στο ΣΜΑ, τη μαζική συμμετοχή σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – αποδοκιμασία του κ. Ζουρνά και όσων προσπάθησαν να μας πείσουν για το καλό του έργου, την Παρέμβαση μας στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, στα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, το συντονισμό με άλλες οργανώσεις και κινήματα για το Περιβάλλον ακόμη και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ,την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30-12-2011,υπογράφτηκε  ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ  60 ημερών για την κατασκευή του ΣΜΑ (και με προοπτική  την παύση μέχρι και την εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε ο πρώην Δήμος Ευκαρπίας στο Συμβούλιο Επικρατείας, τον Απρίλιο).
       Επιβεβαιώθηκε  ότι όταν η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ συμβαδίζει με τους πολίτες με πραγματικό ενδιαφέρον,  και όχι θεωρητικό,  κερδίζει το Δίκαιο και ο Δήμος έχει μόνο θετικά σχόλια και χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων.
Οι πάμπολλες και πολυποίκιλες  παρεμβάσεις μας τους τελευταίους 2 μήνες είχαν 3 σκοπούς: 
1ον : Να γίνει παντού γνωστή η προσπάθεια του ΟΤΑ, της ΚΕΔ και της Περιφέρειας, να κατασκευάσουν  ένα γιγάντιο ΣΜΑ δίπλα στα σπίτια μας, για το οποίο ποτέ σαν πολίτες δεν ενημερωθήκαμε και δεν δώσαμε τη συναίνεση μας (όπως παράνομα και ψευδώς αναγράφεται στους περιβαλλοντικούς όρους της κατασκευής του ΣΜΑ).
2ον :  Να  καταθέσουμε  την αντίθεσή μας να γίνει στο συγκεκριμένο σημείο το ΣΜΑ, αν και ο δήμος μας   έδινε 5 φορές μεγαλύτερο οικόπεδο στον ΟΤΑ και σε απόσταση 3 χλμ. πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ο κ. Ζουρνάς απαξίωνε πεισματικά την εναλλακτική αυτή πρόταση επιμένοντας να γίνει η κατασκευή 100 μέτρα πίσω από το ΤΙΤΑΝ.
3ον: Να διαμαρτυρηθούμε σε όλους για τον ΠΡΟΧΕΙΡΟ , ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ από τον  ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων. Θα πρέπει επιτέλους  να κοιτάξουν στο μέλλον ,να μην βαδίζουν στις πεπατημένες απαράδεκτες λύσεις του παρελθόντος και να κάνουν ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους κατοίκους, τους φορείς και συλλόγους για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο ΝΟΜΟ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, όπως ήδη γίνεται σε άλλες Περιφέρειες .

     Φίλοι και φίλες, η προσπάθειά μας , ο αγώνας μας δεν τελείωσε εδώ! Τώρα με μεγαλύτερη ένταση , καθώς   είδαμε και είδανε τη ΔΥΝΑΜΗ και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της δίκαιης αντίδρασής μας ,

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ    με  την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μας  , την ΤΕΤΑΡΤΗ  4-1-2012στις  15:30, στη συνεδρίαση  της ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ Θεσσαλονίκης (ΤΕΔΚ), στην οδό 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 43 (Σφαγεία – περιοχή ΦΙΞ) με θέμα το ΣΜΑ Ευκαρπίας.

    Να διαδηλώσουμε με ήρεμο και δημοκρατικό τρόπο, να δηλώσουμε την αντίθεσή μας ώστε  να καταλάβουν πόσο λάθος κάνανε να αποφασίσουν για εμάς χωρίς εμάς και χωρίς μάλιστα, σχεδιασμό.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ :

  1. Να αλλάξει ο χώρος δημιουργίας του ΣΜΑ στην ΕΥΚΑΡΠΙΑ εκεί όπου πρότεινε από την αρχή

      ο Δήμος, σε άλλο οικόπεδό του.

  1. Να ξεκινήσουν ταυτόχρονα να κατασκευάζονται και τα άλλα 4 ΣΜΑ , που προέβλεπε ο αρχικός  

σχεδιασμός με ισοκατανομή των απορριμμάτων που θα δέχονται.

  1. Να ξεκινήσει η ανάθεση στα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ (ΕΜΠ ή ΑΠΘ) και η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ των κατοίκων και    

των φορέων  για μια ολοκληρωμένη και επικαιροποιημένη στα πλαίσια του «Καλλικράτη» ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ απορριμμάτων  και αποβλήτων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΕΙ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ !

πηγή το mail μας

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: