Αρχική > συγκεντρώσεις, απεργία χαλυβουργιας, ανακοινώσεις, θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, κινητοποιησεις > ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

20.7.2012

Σήμερα (20.7.2012), τα ξημερώματα, τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ, της κυβέρνησης του βιομήχανου Μάνεση και της τάξης του, με άγριο ξύλο, χημικά και συλλήψεις απεργών μπήκαν στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, στο Ασπρόπυργο. Για μήνες τώρα και παρά τη τρομοκρατία, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έστησαν, την υποστήριξη από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (βλ. «Αποβλάκωσης και άθλιας προβοκάτσιας»), την ενεργή εμπλοκή στους μηχανισμούς της εργοδοσίας βουλευτών και της ηγεσίας των κυβερνητικών κομμάτων, δεν μπόρεσαν να κάμψουν τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των Χαλυβουργών που ξεσήκωσε ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Μια απεργία γιατί οι χαλυβουργοί, με ψηλά το κεφάλι και αξιοπρέπεια είπαν όχι στους μισθούς πείνας και τις απολύσεις των συναδέλφων τους.

Οι χαλυβουργοί είναι φωτεινό παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει η εργατική τάξη απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από τη κυβέρνηση, τη Τρόϊκα, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό το παράδειγμα προσπαθεί με χίλιους τρόπους (ανοιχτή καταστολή, τρομοκρατία, τόνους από ψέματα και προβοκάτσιες μέσα από διατεταγμένα ΜΜΕ) να εξαφανίσει η κυβέρνηση. Να τρομάξει την εργατική τάξη για να σκύψει το κεφάλι στην νέα θύελλα που ετοιμάζει και θα προκαλέσει νέους μαζικούς αγώνες για την επιβίωση.

Στο άθλιο ψέμα ότι οι αγώνες των εργαζόμενων φταίνε που κλείνουν τα εργοστάσια απαντάμε : τα εργοστάσια τα κλείνει η κρίση. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι εργοδότες και τα μεταφέρουν σε γειτονικές χώρες αφού εκεί βρήκαν μισθούς των 150 Ευρώ και αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση τους δίνει αυτή την ελευθερία. Ποιος έκλεισε το Λαναρά, τη Βιαμύλ, τη Φίλκεραμ, τη Ζήμενς, τις κλωστοϋφαντουργίες, τα καπνομάγαζα, τον Μπαλλή, την ΑΜΑΣΑ, τη ΜΙΝΟΣ και χιλιάδες ακόμα μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ποιος πάει να κλείσει το Χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης και τα ΣΙΔΕΝΟΡ; Όχι πάντως οι αγώνες των εργαζόμενων. Όλα αυτά είναι άθλια προπαγάνδα για να κατηγορηθούν οι απολυμένοι και οι άνεργοι ότι αυτοί οι ίδιοι φταίνε για την ανεργία τους και την εξαθλίωση τους. Για να κατηγορηθούν οι αγώνες, το μόνο που απέμεινε στους εργαζόμενους για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Για να σκύψουν το κεφάλι.

Τα σωματεία εργαζόμενων που υπογράφουμε το ψήφισμα αυτό ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη κυβερνητική καταστολή που εξέθρεψε την αδιαλλαξία του εργοδότη Μάνεση.

Στεκόμαστε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στους ηρωικούς χαλυβουργούς και των αγώνα τους.

Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να κάνουμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση των εργαζόμενων, του λαού.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή (20.7.2012) συγκέντρωση καταδίκης της κυβέρνησης και της καταστολής της, αλληλεγγύης στους χαλυβουργούς.

ΟΛΟΙ σήμερα (Παρασκευή 20.7.2012)

στις 7 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε